Minder onderhoud en altijd een groen gazon!

Nooit meer grasmaaien, nooit meer kantjes knippen en altijd een prachtig gazon? Ook dit jaar is Eshuis Hoveniers dealer van kunstgrasboer.nl en bieden we een collectie kunstgras die zo is opgebouwd dat er voor ieder budget een grasmat is.

De belangrijkste redenen waarom er wordt gekozen voor kunstgras zijn een aantal belangrijke kenmerken die een gewoon gazon niet heeft. Kunstgras is onderhoudsarm, duurzaam en bespaart u een grote hoeveelheid water. Naast onderhoud is ook kwaliteit en uitstraling een belangrijk voordeel van kunstgras. Kunstgras is overal toepasbaar en u heeft geen last van mosaanslag en bruine vlekken meer in uw gazon. Kunstgras is duurzaam, het blijft moeiteloos jarenlang liggen en behoudt daarbij dezelfde uitstraling en kwaliteit. Kunstgras kan een zware belasting, zoals een gevuld opblaasbaar zwembad, moeiteloos verdragen. Door simpelweg het kunstgras op te borstelen ziet het er weer als nieuw uit.

Er zijn acht verschillende kunstgrassoorten beschikbaar voor de meest uiteenlopende toepassingen. Onder meer de kleurstelling, hoogte en soort vezel zijn bepalend voor de uitstraling, eigenschappen en gebruikseigenschappen van het kunstgras. In het assortiment zijn enkele erg natuurgetrouwe soorten opgenomen die bestaan uit platte kunstgrasvezels. Voor het meer intensieve gebruik hebben we daarnaast soorten met een V-shape en C-shape vezel die de kunstgrasmat veerkrachtiger maken.

Wanneer kunstgras in de tuin ligt vergt het nauwelijks onderhoud. Zeker wanneer het weinige onderhoud op tijd uitgevoerd wordt kan er optimaal genoten worden van het kunstgrasgazon. Onderhoudswerkzaamheden zijn bijvoorbeeld:

  • opborstelen van de kunstgrasvezels
  • verwijderen van blad op het kunstgras
  • verwijderen van mos in het kunstgras
  • schoonmaken van het kunstgras

Kunstgras op balkon of dakterras wordt vaak schoongehouden door het te stofzuigen. Dit verwijdert vuilresten en zorg dat de vezels mooi overeind blijven staan en de juiste uitstraling houden. Kunstgras gemaakt van platte vezels kan na intensief gebruik minder goed overeind gaan staan. Door met een bezem tegen de vezelrichting in te vegen, komen de vezels weer goed overeind. Voor grotere kunstgrasvelden kan dit ook door middel van een kunstgras veeg-of borstelmachine.

Wij komen graag bij u langs om een kosteloos en vrijblijvend advies te geven in uw eigen tuin. Tijdens dit advies heeft u de mogelijkheid om diverse kunstgrassoorten te bekijken. Eventuele vragen over het kunstgras of het aanleggen van het kunstgras worden direct beantwoord. Op basis van het uitgekozen kunstgras, maken wij graag een offerte op maat. 

Presentatiekist Kunstgrasboer